Luennot

Fit Unitilta luentoja tyky-päivään tai vaikka koko päivän ohjelma. Ohessa esimerkkejä luentojen sisällöistä. Sisältö räätälöidään toivomusten mukaan.
Luennot alkaen 300 euroa (+ matkakustannukset pääkaupunkiseudun ulkopuolelle).

….

LIIKUNTAAN LIITTYVÄT HARHAKÄSITYKSET

Liikuntaan ja liikkumiseen liittyy paljon uskomuksia, joita pidetään yleisesti oikeina, mutta joilla ei ole juurikaan tekemistä todellisuuden kanssa. Nämä uskomukset kaiken lisäksi useasti vaikeuttavat liikunnan aloittamista tai toimivat tehokkaina motivaation tappajina.

Tällä luennolla käydään läpi näitä uskomuksia, selvitetään mistä ne ovat lähtöisin ja tietenkin korjataan virheellisiä käsityksiä.

 

MITÄ ON HYVÄ KUNTO JA MITEN SIIHEN PÄÄSTÄÄN?

Järkevää harjoittelua – mitä se on ja kuka sen päättää?

Onko hyvä kunto sitä, että jaksat jumpata kaksi jumppatuntia peräkkäin? Vai sitä, että jaksat nostaa 100 kiloa penkkipunnerruspenkistä? Vaiko sitä, että pystyt lönkyttelemään 42 kilometriä yhteen menoon? Onko se mitään noista?

Tämä luento pureutuu ihmiselimistön toiminnan ja harjoittelun perusasioihin kansankielisellä tavalla.

 

OLENKO MINÄ LIIAN VANHA KUNTOILEMAAN?

Sinä olet juuri parhaassa iässä aloittamaan kuntoilun!
Mitä pitäisi ottaa huomioon kuntoilua aloittaessa varttuneemmalla iällä tai jos edellisestä treenikerrasta on vierähtänyt joitakin (kymmeniä) vuosia.

 

RASVA PALAA! – JÄÄDÄKSEEN

Rasvanpoltto on ollut päivän sana siitä lähtien kun Jane Fonda veti ensimmäistä kertaa jumppatrikoot päälle. Sen jälkeen kauppojen hyllyt ovat notkuneet erilaisia laihdutusvalmisteita, jumppa- ja naistenlehdet kertoneet kaikenlaisista rasvanpolttotreeneistä, erilaiset ravitsemuksen ”asiantuntijat” hehkuttaneet milloin mitäkin ruokavaliota ja liikunta-alan ihmiset väittäneet tietävänsä jopa mihin aikaan pitäisi treenata, että rasvaa kuluu parhaiten. Ketä tässä pitäisi uskoa?